2021. október 17., vasárnap

Belülről árad a fény

Nem mindenkinek adatott meg a látás képessége, de vajon valóban a szemünkkel látunk?
Annyiféle érzék van, mely átveheti szerepét, ám a látók nem rendelkeznek olyan rendkívüli adottságokkal, hogy megtapasztalják ennek mágiáját.
A színeket lehet tapintani, felmelegítenek, vagy éppen lehűtenek. Kitágult orrcimpával érezni illatukat, és amikor a nyelv ízlelőbimbóihoz érnek, szétárad zamatuk, hallani még vitatkozásukat is; a fényt hangjegyekre váltani pedig olyan kivételes ajándék, mellyel csak a kiválasztottak rendelkeznek.
Belülről árad. A hangok harmóniája lélekből indul titokzatos útjára, átitatja a sejteket, majd a karokon végigcikázva eljut a gyakorlott ujjakig, finom érintések világítják meg a zongora billentyűit, fényárrá lényegülnek az akkordok, káprázatos színekké a dallamok.
Bús barnák bandukolnak, pinkek piruetteznek, királykékek keringőznek, tűzpirosak tangót táncolnak, vidám violák viháncolnak, a félénk fehér szerényen meghúzódik, csak a háttérben festeget, amíg a fényorgona el nem csitul.
Aki szemével nem tapasztalhatja meg a fényt, magából sugározza – zenéje betölti a teret, magasra emel, a szivárvány színeiben pompázik, és beragyogja a szíveket.

árnyékra napfény
muzsika felhők fölött
metamorfózis
a lélek szabadsága
öröklét ígérete


Kép – saját szerkesztés

Hermann Tibi születésnapjára

Kedves „Hátibcsike”, meghatottan írtam neked a fenti sorokat, közben lejátszódott az a néhány évtized, amit együtt töltöttünk a zenében. Izgalmas és feledhetetlen utazásunkon sok mindent tanultam tőled – általad is látni a világot. Imádtam, hogy bármilyen számot választottam, te kapásból eljátszottad a kíséretét. 💓
Kerek évfordulóhoz érkeztél, lassan utolérsz. 😁
Isten éltessen sokáig mindenféle jóban, egészségben, örömökben, és kísérjen továbbra is a zene bűvölete! Boldog szülinapot! 💓😊


Signal együttes – Mit tehet egy lány?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése